Karl Höfner, mästarviolinmakare, grundade företaget 1887 i Schönbach och blev snart den största tillverkaren av stråk- och sträng-instrument i Tyskland. Utomordentlig hantverksskicklighet och företagsamhet gav företaget snart rykte långt utanför landets gränser. När hans två söner Josef och Walter gick med så startades deras exportverksamhet vilket ledde till mer utveckling och expansion av företaget och verksamheten flyttades till Bubenreuth. Sedan dess har över 2 miljoner instrument exporterats över hela världen. 
1997 så flyttade man till en ny modern anläggning i Hagenau där man fortsätter att producera instrument med hög hantverksskicklighet där tradition möter innovation.

 

 
 

VIOLINER

KH5G-V
KH11-V
KH66-V
KH66HV-V
KH200-V
KH200HV-V
KH202HV-V

 

VIOLAS

KH33-VA
KH11-VA
KH66HV-VA

CELLI

KH5-C
KH8-C
KH4/3-C
KH4/5-AS-C
KH4/5-BG-C
KH4/5-MG-C
KH4/6-AG-C

K-BASAR

KH5/6-B
KH5/8-B

VIOLINER

 

HÖFNER  Allegretto  VIOLIN-Sats:

Tysk violin i massivt trä med skuret granlock, hals, sarg och botten i lätt flammig lönn. Handlackad spritfinish. Nybörjar-instrument för den krävande studenten. Stränghållare med inbyggda finstämmare. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4, 3/4, 1/2, 1/4

KH5G-V           Pris: 5.995:-
inkl. moms

Allegretto  

 

 

HÖFNER  Presto  VIOLIN-Sats:

Tysk violin i massivt trä med skuret granlock, hals, sarg och botten i lätt flammig lönn. Orange-brun spritlacksfinish. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Kvalitetssträngar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4

KH11-V           Pris: 8.995:-
inkl. moms

Presto  

 
       
       
 

HÖFNER  Concertino  VIOLIN-Sats:

Tysk violin i massivt trä med skuret granlock, hals, sarg och botten i flammig lönn. Orange-brun spritlacksfinish. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Kvalitetssträngar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4

KH66-V            Pris: 10.995:-
inkl. moms

Concertino  

 
   
   
HÖFNER  Concert  VIOLIN-Sats:

Som Concertinon men med handlackad finish enligt gamla traditionella formler och teknik. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Kvalitetssträngar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.*
Finns i storlek: 4/4

KH66HV-V         Pris: 13.995:-
inkl. moms

Concert  

   
   
HÖFNER  Symphonia  VIOLIN-Sats:

Instrument för den krävande musikern. Handgjord av urvalt Europeiskt tonträ. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Utrustad med Thomastik Dominant-strängar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4

KH200-V           Pris: 14.995:-
inkl. moms

Symphonia  

   
   
HÖFNER  Stradivari  VIOLIN-Sats:

Instrument för den krävande musikern. Handgjord av urvalt Europeiskt tonträ. Handlackad finish enligt gamla traditionella formler och teknik. Med konturer, välvning och f-hål enligt Stradivarius stil. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Utrustad med Thomastik Dominant-strängar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4

KH200HV-V        Pris: 16.995:-
inkl. moms

 

Stradivari  

   
   
HÖFNER  Guarneri  VIOLIN-Sats:

Instrument för den krävande musikern. Handgjord av urvalt Europeiskt tonträ. Handlackad finish enligt gamla traditionella formler och teknik. Med konturer, välvning och f-hål enligt Guarneris stil. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Utrustad med Thomastik Dominant-strängar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 4/4

KH202HV-V         Pris: 17.995:-
inkl. moms

 

Guarneri  

       
 

VIOLAS

 
 
 

HÖFNER  VIOLA-Sats:

Lock av gran. Botten, sarg och hals av lönn. Ebenholz i greppbräda och stämskruvar. Hakhållare av ebonit. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Försedd med Primsträngar och injusterad av fackman. Komplett med bra stråke och etui med ryggsäcksremmar.
Finns i storlek: 14"(3/4) - 13"(1/2)

KH33-VA         Pris: 9.250:-
inkl. moms

 

 
   
   
HÖFNER  Presto  VIOLA-Sats:

Viola i massivt trä med skuret granlock, hals, sarg och botten i lätt flammig lönn. Orange-brun spritlacksfinish. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Kvalitetssträngar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 16,5" - 13"

KH11-VA         Pris:    :-
inkl. moms

 

Presto  

   
   
HÖFNER  Concert  VIOLA-Sats:

Instrument i massivt trä med skuret granlock, hals, sarg och botten i flammig lönn. Handlackad finish enligt gamla traditionella formler och teknik. Ebenholzgarnityr. Wittnerstränghållare med inbyggda finstämmare. Kvalitetssträngar. Injusterad av fackman. Levereras med stråke och etui.
Finns i storlek: 16,5" - 15"

KH66HV-VA         Pris:    :-
inkl. moms

 

Concert  

 

   
 

CELLI

 
 
HÖFNER  CELLO 

Cello för den avancerade studenten som letar efter ett ypperligt instrument till ett överkomligt pris. Solid cello med lock av gran, hals, sarg och botten i lätt flammig lönn. Handlackad spritlacks finish. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. 4/4-storlek

KH5-C        Pris: 18.995:-   (Ej Lagervara)
 
   
HÖFNER  CELLO 

Solid cello med lock av utvald handarbetad gran, hals, sarg och botten i flammig lönn. Antikbehandlad finish. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare.  4/4-storlek

KH8-C         Pris: 21.995:-
 
   
 
 
HÖFNER  CELLO  Orchestra Series

Handarbetad orkestercello med lock av gran, hals, sarg och botten i vackert flammig lönn. Orange-brun finish på bärnstensfärgad grundfärg. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. 4/4-storlek

KH4/3E-C     Pris: 42.995:-   (Ej Lagervara)
Orchestra 

       
   
 

HÖFNER  CELLO  Stradivarius-mod.

Handarbetat mästarinstrument med lock av gran, hals, sarg och botten i vackert flammig lönn. Antikbehandlad handlackad orange-brun finish på bärnstensfärgad grundfärg. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. Kopia av Antonio Stradivarius instrument. 4/4-storlek

KH4/5-AS-C     Pris: 49.995:-

Stradivari  

 
   
       
HÖFNER  CELLO  Guadagnini-mod.

Handarbetat mästarinstrument med lock av gran, hals, sarg och botten i vackert flammig lönn. Antikbehandlad handlackad orange-brun finish på bärnstensfärgad grundfärg. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. Kopia av Giovanni Battista Guadagnini instrument. 4/4-storlek

KH4/5-BG-C     Pris: 49.995:-     (Ej Lagervara)

 

Guadagnini

   
   
HÖFNER  CELLO  Goffriller-mod.

Handarbetat mästarinstrument med lock av gran, hals, sarg och botten i vackert flammig lönn. Antikbehandlad handlackad orange-brun finish på bärnstensfärgad grundfärg. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. Kopia av Matteo Goffriller instrument. 4/4-storlek

KH4/5-MG-C     Pris: 49.995:-     (Ej Lagervara)

 

Goffriller

   
   
   
HÖFNER  CELLO  Gagliano-mod.

Handarbetat mästarinstrument med lock av gran, hals, sarg och botten i vackert flammig lönn. Antikbehandlad handlackad på bärnstensfärgad grundfärg. Ebenholzgarnityr. Stränghållare med inbyggda finstämmare. Kopia av Allesandro Gagliano instrument (Neapel 1704). 4/4-storlek

KH4/6-AG-C     Pris: 59.995:-     (Ej Lagervara)

 

Gagliano

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

K-BASAR

 
HÖFNER  K-BAS 

Solid orkesterbas av gambamodell. Lock av alpgran. Hals, sarg och botten av lönn. Spritlackad finish. Ebenholzgarnityr. Singelmekanik i mässing.  
3/4-storlek

Wood
Top: Alpine Spruce
Back,sides,neck: Figured Maple
Fingerboard, nuts: Ebony
Wood quality: A+

Finish
Hand varnish: spirit varnish
Antique varnish: No

Fittings
Tailpiece: Wittner Ultra
Pegs: Single Tuners
Strings: Helicore


KH5/6-B         Ca Pris: 41.995:-     (Ej Lagervara)

 

   
   

 
HÖFNER  K-BAS    Orchestra           (Ej Lagervara)

Solid orkesterbas av gambamodell. Lock av alpgran. Hals, sarg och botten av lönn. Mörk guld-brun spritlackad finish. Ebenholzgarnityr. 

Wood
Top: Alpine Spruce
Back,sides,neck: European Maple
Fingerboard, nuts: Ebony
Wood quality: AA

Finish
Hand varnish: spirit varnish
Antique varnish: No

Fittings
Tailpiece: Wittner Ultra
Pegs: Tyrolean plate.
Strings: Helicore

KH5/8-B-3/4     3/4-storlek           Ca Pris: 79.995:-

KH5/8-B-4/4     4/4-storlek           Ca Pris: 90.995:- 

KH5/8-B-4/4-5  4/4-storlek 5-str  Ca Pris: 105.995:- 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Webmaster
Copyright ©2005 [Brinks Musik AB]. All rights reserved
Granskad: 06 september 2018