TEL
: 0150-330 85
info@brinksmusik.com

 
 
TIDIGARE
UTSKICK:

 

 

Vill ni bli en DUESENBERG PartnerShop?

 

Håll ett urval Duesenberg gitarrer på lager och få förmåner som 
bättre rabatter och synlighet på Duesenbergs hemsida!

Kontakta oss för mer information: info@brinksmusik.com

Duesenberg har de senaste åren gått från klarhet till klarhet med många kända artister i sitt stall och signaturmodeller för bla 
Eagles
, Mike Campbell, Joe Walsh, Johnny Depp, Soundgarden, Dave Stewart, Peter Stroud mfl. 

 

 

   

?

 

DUESENBERG NYHETER!!

 

JULIA 

Julia är för den som söker stil, artistisk frihet, nya lösningar och fantastisk ljudkvalitet! Med en design som minner om de eleganta Italienska instrumenten från 50-60-talet.  Den har en kropp av solid mahogny med ljudkammare. Bindings på huvud, greppbräde & kropp. Limmad hals i american hardrock lönn med rosewood greppbräda, 22 band och 628 mm mensur. Två pickuper med Duesenbergs Domino P90 singlecoil i halsposition och en Split/King dual-coil i stall-läge ger en unik variation av sound. Domino P90 är ruffig och krämig medan Split/King ger både autentiskt singlecoil samt humbucker sound genom dess unika coil-koncept. Julia har dessutom en "Direct-Out"-switch vilken leder stallpickupens signal direkt till gitarrens output för otämjd "rakt-på-sak" dynamik. 
Alla Duesenberg gitarrer har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj. Julia har en kort Duesenberg Diamond Deluxe Tremola stränghållare, stall, rattar och 3-lägesswitch i nickel-pläterad metall. Inkl CASE
Finns i Narvik Blue och Black

 

 

 

 

 

 

ALAMO  LAPSTEEL 

Som den tredje Lapsteels-modellen i Duesenbergs katalog så kan Alamo kallas för "The Wild One"! Den har en solid kropp i korinaträ, integrerad capo samt Duesenbergs Multibender system. Alamo är utrustad med den dynamisk duon, två st Duesenberg Vintage Trouble singlecoil pickuper som levererar en fantastisk ton med en lite ruffig och vild klang kombinerat med snabb attack och rika övertoner som bara single-coils kan ge.
Multibendern manövreras med handen och böjer strängarna upp eller ner till ett förinställt läge för pedalsteel-effekter. Det går att montera upp till 6 st spakar - en för varje sträng. Den integrerade ”easy-shift” capon löper längs greppbrädan och ger friheten att ändra tonart direkt på öppna strängar, tom mitt i en låt! En rullande sadel håller stämningen stabil. 70 graders "Speedpot"-tonkontroll möjliggör svällande "wah"-effekter. 
Standard fabriks-stämning av strängar är: D A D F# A D.   
Vi rekommenderar Duesenbergs Lapsteel strängar DSL16  
Alamo kommer in en cool Ivory finish. Inkl CASE

 

 

BONNEVILLE  

Bonneville har kropp och hals i solid premium mahogny. Den långa halsen är limmad och monterad med tapp-konstruktion. Greppbrädan i rosewood har fräcka blixtar som inlägg i pärlemor. Gitarren har en elegant cream binding runt kropp och hals och är försedd med ett stylish 5-delat plektrumskydd. Alla Duesenberg gitarrer har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj.
Steel-saddle Bridge och alumium stop-stränghållare och 3-vägsswitch.
Utustad med två Duesenberg Grand Vintage humbuckers gör den till en riktigt fet rockgitarr som även levererar klara transparenta toner. Inkl. CASE 
Finns i Cherry Red, Vintage White och Black

 

 

 

 

PALOMA  

Paloma är för dom som söker ultimat flexibitet. Utrustad med tre pickups, Duesenberg Grand Vintage humbucker i stall position plus två matchade Duesenberg singlecolis, Pearlito och Alnico Blade, ger en stor variation ljudmöjligheter för varje situation. Kombinera pickuperna med Duesenbergs nya 4-way rotary switch. Gitarren har en solid kropp av al och limmad hals i lönn. Greppbräda i rosewood med deluxe diamond inlägg i pärlemor. Alla Duesenberg gitarrer har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj. Kort Duesenberg Ratiator Tremola. Inkl CASE
Finns i Red Sparkle, White och Narvik Blue

 

 

TRITON  BASS

Triton basen är en long-scale elbas designad till att vara en riktig arbetshäst. En solidbody elbas med kropp av amerikansk al. Skruvad hals i american hardrock lönn med greppbräda i rosewood. Alla Duesenberg instrument har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj. Duesenberg nydesignade "The Block bas- stall/stränghållare samt Duesenberg Z-tuners för snabbt strängbyte och optimal stämhållning. 
Ett unikt 3-pickup upplägg med Duesenbergs egna Single-Twin brumfria passiva pickups. De kontrolleras lätt med en 5-vägs switch samt enkel volym- och ton-kontroll. Inkl CASE
Finns i Butterscotch och Black

 

 

 

GRAN MAJESTO

Semi-Hollow
- Halvakustisk gitarr med stor kropp som har en välvd laminerad grantop och välvd botten i lönn. Solid sustain centerblock.
Limmad hals i american hardrock lönn med rosewood greppbräda. Den har dubbla f-hål och transparent plektrumskydd. Cream binding samt Duesenbergs eleganta Wing-inlägg på greppbrädan. Alla Duesenberg gitarrer har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj. 
Gitarren har Duesenberg Grand Vintage Humbucker i stall position och Duesenberg Domino single-coil i halsläge med de nya "Phonic" pickup-kåporna. Den nya 4-vägs rotary-switchen låter dig välja den ena eller den andra pickupen individuellt, båda samtidigt eller en fjärde kombination som låter dig filtrera vissa frekvenser för att ge en helt unik ton och karaktär. 
Inkl. CASE

Gran Majesto finns i två versioner: 
Single cutaway
versionen kommer i en klassisk Vintage Burst och har Duesenberg Radiator Tremola. 
Double cutaway versionen finns i en djup Catalina Green finish samt i Cherry Red finish och är utrustad med stop-tailpiece i aluminium.
 

 

 

 

GRAN ROYALE

Full-Hollow
-
Helöppen gitarr med stor kropp och 60 mm sarg och ett stort sound. Den har en välvd laminerad grantop och välvd botten i lönn. Den speciella ljudpinne-konstruktionen under stallet är gjord att minska feedback även om tonen är överstyrd och ruffig. Limmad hals i american hardrock lönn med rosewood greppbräda. Den har dubbla f-hål och transparent plektrumskydd. Cream binding samt Duesenbergs eleganta Wing-inlägg på greppbrädan. Alla Duesenberg gitarrer har plekade greppbrädor med handgjord slutfinish för optimal spelbarhet och smidig känsla. Alla metalldelar har Duesenbergs egen unika design i Art Deco-stil som går igen ner i minsta detalj. 
Gitarren har Duesenberg Grand Vintage Humbucker i stall position och Duesenberg Domino single-coil i halsläge med de nya "Phonic" pickup-kåporna. Den nya 4-vägs rotary-switchen låter dig välja den ena eller den andra pickupen individuellt, båda samtidigt eller en fjärde kombination som låter dig filtrera vissa frekvenser för att ge en helt unik ton och karaktär. 
Inkl. CASE

Gran Royale finns i två versioner. 
Single cutaway versionen kommer i en tidlös Vintage Orange finish och har Duesenberg Radiator Tremola. 
Double cutaway versionen kommer i en höglans Svart finish och är utrustad med Duesenberg Trapeze stränghållare.
 

 

 

RING och BESTÄLL!  0150-330 85

eller MEJLA info@brinksmusik.com

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 

Webmaster
Copyright ©2005 [Brinks Musik AB]. All rights reserved
Granskad: 20 september 2018